Madpolitik
I vores produktionskøkken skal der hver dag laves frokost og et eftermiddagsmåltid til alle børn og voksne.
Vores køkken har Guldmærket i Økologi - det vil sige, at vores mad er mellem 90 og 100% økologisk.
Personalet spiser med ved måltiderne, da vi ser det som en meget vigtig pædagogisk aktivitet. Her taler vi om, hvad der er sundt, og hvor maden kommer fra. Det er også her, vi fremstår som gode rollemodeller i forhold til måltidet.
Valbyhøj serverer en sund og varieret kost, der overvejende er økologisk. Det er vigtigt, da det har stor betydning for alles trivsel og indlæringsevne.
I vuggestuen har vi en kostpolitik der sikrer, at børnene ikke får for meget sukker. Det betyder ikke, at vi har en nul-sukker-politik - men at vi har et fornuftigt forholdt til, at man som vuggestuebarn godt må få fx. et lille stykke kage en sjælden gang.
I børnehaven vil der blive serveret sukker i form af kage, is eller lignende i begrænsede mængder.
Overordnende punkter for et godt måltid
1. Maden følger de officielle ernæringsanbefalinger, der gælder for den målgruppe, der spiser den.
2. Kostens alsidighed sikres gennem daglig variation og via menuplanen
3. Den enkeltes ernæringstilstand og særlige behov er i fokus