daarennoessv
 
   
Glemt log på?   Registrer  

Om Valbyhøj

Den 15. november 1935 åbnede institutionen som ”Valby Folke-børnehave II” (Valby Folkebørnehave I er den børnehave, der ligger på Sibbernsvej).

Institutionen fik til huse i lejede lokaler i stueetagen i en beboelsesejendom og havde dengang 2 grupperum, 1 kontor, et lillebitte køkken, en børnegarderobe og to små børnetoiletter på gangen!

Det var meget lidt plads i betragtning af, at der har været op til 80 børn! Fra midten af halvfjerdserne og indtil 1983 har her dog kun været ca. 34 børnehavebørn.

I 1983 fik Valbyhøj en ekstra lejlighed i naboopgangen plus et butikslokale, hvor der før i tiden havde været mejeriudsalg. Institutionen blev bygget om, så den blev mere tidssvarende.

Antallet af børnehavebørn blev nednormeret og der kom en gruppe fritidshjemsbørn, så der nu var 20 børnehavebørn og 20 fritidshjemsbørn.

Samtidig skiftedes navnet til ”Dag- & skoleinstitutionen Valbyhøj”, i daglig tale ”Valbyhøj”.

I 2007 blev der i København kommune behov for flere vuggestuepladser og færre fritidshjemspladser, så fritidshjemmet blev afviklet, og i januar måned 2008 modtog Valbyhøj det første vuggestue barn. Det var en stor omvæltning og faciliteterne var ikke egnet til en vuggestue.

Derfor gennemgik Valbyhøj i februar 2009 en større ombygning og fremstår i dag som en tidssvarende institution med eget produktionskøkken.

Valbyhøj er en selvejende institution og har altid været det. Det betyder at bestyrelsen har arbejdsgiverkompetencen i institutionen. Bestyrelsen er pt. på 5 medlemmer, hvoraf de 2 er udpeget af Landsorganisationen Danske Daginstitutioner, og de 3 er valgt af og blandt forældrene på det årlige forældremøde.

Frem til starten af 1980erne havde Valby Folkebørnehave I & II samme bestyrelse; men var ikke med i nogen paraplyorganisation.

I november 1990 indgik bestyrelsen samarbejdsaftale med Landsorganisationen Danske Daginstitutioner, som er en paraplyorganisation, der blev stiftet i 1968 af journalist og folketingsmedlem Lis Møller.

Gennem årene har institutionen haft legeplads forskellige steder i nærheden, bl.a. en lillebitte legeplads ude i gården. I 1982 fik Valbyhøj legeplads på hjørnet af Fengersvej og Lyshøjgårdsvej; der hvor Slaraffenland ligger - ca. 5 minutters gang fra institutionen. Denne legeplads havde Valbyhøj indtil efteråret 2010, hvor Københavns kommune overtog den, da der skulle bygges en ny stor institution der.

I løbet af foråret 2011 blev planerne lavet for den nuværende legeplads, der ligger skråt over for institutionen på Lyshøj Allé.

Denne legeplads blev indviet den 28. oktober 2011 og bruges dagligt hele året - både til fysisk udfoldelse, til planteprojekter og til sommerfest.

I dag er Valbyhøj normeret til 13 vuggestuebørn og 21 børnehavebørn. Institutionen er blevet indrettet, så den passer til vores behov. Vuggestuen har to gruppe rum samt et soverum. Børnehaven har to store gruppe rum.

Valbyhøj har 8 faste ansatte - 4 pædagoger foruden lederen, 2 pædagogmedhjælpere samt en madfar i køkkenet.